čtvrtek 2. července 2015

Jak testovat chování stránek na starších verzích prohlížečů

Někdy nám zákazník či testeři nahlásí špatné chování stránky, které se ale projevuje jen v určité verzi prohlížeče - obvykle to bývá některá ze starších verzí IE. A jak to co nejlépe ověřit? Nejlepší možností je využít virtuální počítač, který má  nainstalovanou odpovídající verzi prohlížeče. Microsoft pro tyto účely dokonce předpřipravil ke stažení potřebné soubory, stačí zavítat na stránky http://dev.modern.ie/tools/vms/.







Na hlavním stroji pak stačí mít nainstalovaný Hyper-V, popřípadě jiný podobný program (mimo Hyper-V jsou snapshoty OS nabízeny i pro  VirtualBox, VMWare apod.), nastavit virtuálnímu počítači síťové přípojení - to by mělo být buď typu externí a nebo internal, aby virtuální PC mohlo komunikovat s hostitelským strojem.

Já obvykle mohu spustit daný site lokálně pomocí svého IIS. V tom případě je nutné, aby virtuální počítač "viděl" na IIS, stačí obvykle zjistit adresu adaptéru, kterým je reálný počítač připojen do virtuální sítě (z příkazové řádky spustit ipconfig a vyhledat příslušný adaptér), tuto adresu pak ve vertiálním počítači zadám do hosts souboru, tedy například zadám:

169.254.130.201  www.mujsite.cz

a je to.

Stručný postup je zachycen na plakátku, který je ve formátu PDF ke stažení zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat